Sabaton

Sabaton

Sabaton är ett svenskt heavy metal-band från Falun, Sverige. De flesta av deras låtar handlar om historiska händelser, som krig eller hjältemod.

Ursprung – Falun , Sverige.
Musikgenrer – Tungmetall , kraftmetall.

Sabaton – musikvideo om polska Husaria. (Polska undertexter).

Nuvarande teammedlemmar:
Joakim Brodén
Pär Sundström
Chris Rörland
Hannes van Dahl
Tommy Johansson

Tidigare teammedlemmar:
Oskar Montelius
Rikard Sundén
Richard Larsson
Daniel Mullback
Daniel Mÿhr
Robban Bäck
Thobbe Englund

Sabaton grundades i december 1999 År. Efter att ha spelat in de första låtarna i Peter Tägtgrens studio, Avgrunden, Flera skivbolag kontaktade Sabaton. Bandet sjöng med den italienska etiketten Underground Symphony, som sedan släppte den världsomspännande CD Fist for Fight-kampanjen. Tallrik, skapad av två demoband inspelade under åren 1999-2000, var att marknadsföra de kommande Sabaton-utgåvorna. I 2002 året spelades in ett nytt album, Metalizer, som skulle distribueras av Underground Symphony som bandets debutalbum. Efter två års väntan, under vilken bandet gav olika konserter över hela Sverige, albumet övergavs.

Bandet återvände till sitt andra album, Primo Victoria . Sade Brodén, att titelspåret på albumet "startade" det historiska temat för bandet. Sundström uppgav, det efter det, hur han och Brodén såg Saving Private Ryan, bandet bestämde sig för att fokusera sina texter främst på historiska ämnen . Sabaton har tecknat ett kontrakt med Black Lodge, metallavdelningen för Sound Pollution-etiketten. I början 2005 år rekryterades keyboardist Daniel Myhr för att befria Joakim Brodén från sina tangentbordsuppgifter. I början 2006 Under året turnerade Sabaton, stödja Edguy och DragonForce . Bandets tredje album, Förstör behärskning, släpptes i Europa den 28 Juli 2006 År. I mars 2007 Sabaton släppte Metalizer som ett dubbelalbum med Fist for Fight, tillsammans med den tidigare släppta låten "Birds of War".

Sabaton – musikvideo om Cudzie nad Wisłą – (Polska undertexter)

Nästa upp till Metalizer , i maj 2008 År, Sabaton släppte sitt fjärde album The Art of War , ett album inspirerat av en inflytelserik bok av Sun Tzu . Beslutet att basera albumet på Sun Tzu-boken kom från en idé, det är över 2000 år efter bokens skrivning har mänskligheten gjort många saker, men förutom utvecklingen av vapen, operativ konst, strategin och själva kriget förblev i stort sett detsamma. Album zawiera singel „Cliffs of Gallipoli” i „Ghost Division”. De turnerade Europa i 2009 årets öppningsföreställning av HammerFall Tour. Efter Bloodstocks framträdande turnerade bandet igen med DragonForce , i slutet 2009 År, för arton konserter i Storbritannien.

Sabaton – en musikvideo om försvaret av Wizna – Det fanns ett nummer för en dödad polsk soldat 40 Tyskar. (Polska undertexter)

Album Herb -rok 2010–2011. Teamet hoppades, att han börjar spela in sitt nästa album i oktober, men efter konsertbokningar och DragonForce supportturné nästa månad, den har flyttats. 23 december 2009 året meddelade bandet namnet på sitt kommande album. Vapenskölden innehåller de flesta låtarna om andra världskriget, inklusive om vinterkriget. De tillkännagav det på sin officiella hemsida och lade upp en länk till en YouTube-video som innehöll albumomslaget och ett urval av meddelandemusiken. Vapenskölden utfärdades 21 Maj 2010 År. Den första musikvideon till låten "Uprising" har släppts 1 augusti 2010 År . Detta åtföljdes av en europeisk konsertturné. 25 i maj släpptes den andra musikvideon för "Screaming Eagles".

Sabaton – musikvideo om Warszawaupproret (Polska undertexter)

Sammansättningsförändring (2012–2015).
I 2012 Under året lämnade två tredjedelar av Sabatons trupp bandet. 31 I mars bekräftade sångaren Joakim Brodén rykten, att laget kommer att gå i olika riktningar, och endast Brodén själv och bassisten Pär Sundström kommer att vara kvar ombord. Sabaton har fått sällskap av nya medlemmar Chris Rörland och Thobbe Englund på gitarr och Robban Bäck på trummor. Byli gitarzyści Sabatonu Oskar Montelius i Rikard Sundén, trummisen Daniel Mullback och keyboardisten Daniel Mÿhr tillsammans med sångaren Nils Patrik Johansson och bassisten Stefan Eriksson bildar ett nytt band Civil War . I november 2012 Under året beslutade trummisen Robban Bäck att ta en paus från turnén, för att han blev far. Snowy Shaw ersatte honom som turnerande trummis, som i sin tur ersattes av Hannes Van Dahl i november 2013. Innan du byter ut Shaw, Van Dahl arbetade som Shaws slagverkstekniker medan han spelade trummor för bandet Evergrey.

Samma år släppte Sabaton ett nytt konceptalbum Carolus Rex.

I januari 2014 året meddelade bandet omslaget till sitt nya album Heroes , som skulle komma ut 16 Maj 2014 År. Albumet visade sig vara en hit och tog första plats på den officiella svenska albumlistan. 27 I januari tillkännagavs bandet, att han kommer att spela på Download Festival i juni . I oktober 2015 de spelade sin första konsert i Japan på Loud Park.

Sabaton – musikvideo om polska flygare i striden om Storbritannien (Polska undertexter)

Album The Last Stand (2016–2018).

I december 2015 av året har fem av bandets låtar lagts till i Paradox Interactives tredje externa musikpaket för Europa Universalis IV-strategispelet .

6 Juni 2016 r., I 72 årsdagen för D-dagen, släppte ett musikpaket för Paradox Hearts of Iron IV med låtar baserade på andra världskriget, vars tema var spelet. De släppte den andra 26 Januari 2017 R.

Deras åttonde album The Last Stand har släppts 19 augusti 2016 År, och det tillkännagavs i april. På 10 Juni 2016 år släpptes den första singeln från albumet, med titeln "The Lost Battalion", om den samordnade militära enheten under första världskriget. 25 Juli 2016 året meddelade bandet, att gitarristen Thobbe Englund dog. Thobbe Englund spelade sin sista konsert med Sabaton på Sabaton Open Air 2016.

ReinXeeds Tommy Johansson tillkännagavs omedelbart en ny medlem efter Englunds senaste konsert med bandet.

Pär Sundström uppgav i en intervju med 2017 År, att gruppen kommer att turnera mindre i 2018 År, så att de kan koncentrera sig på att skriva och spela in nästa album. Joakim Brodén bekräftade datumet 2019 släppte det ännu otitlade albumet i september 2018 årets intervju för MAD TV Show TV War. 31 december 2018 R. detta bekräftades ytterligare i det officiella videomeddelandet på YouTube.

Sabatons historia

8 Januari 2019 Under året tillkännagav teamet skapandet av en YouTube-kanal som heter Sabaton History, ett samarbete från Indy Neidell , TimeGhost History i Sabaton. Kanalen dokumenterar historien om händelserna bakom Sabaton-låtarna såväl som själva låtarna. Kanalen skapades 7 februari 2019 År.

22 April 2019 Sabaton släppte den fristående singeln Bismarc i samarbete med Wargaming och deras spel World of Warships . Låten handlar om det tyska slagskeppet Bismarck , en av de största, någonsin byggt i Europa. Tas i bruk i augusti 1940 År, sjönk i maj 1941 ett år efter intensiv jakt i Nordatlanten.

Det stora kriget

2 April 2019 Bandet tillkännagav ett nytt konceptalbum om första världskriget, med titeln The Great War. 5 Maj 2019 de spelade i Pilzno på årsdagen av att amerikanska soldater räddade Tjeckien 1945 År. Great War-albumet är ute 19 Juli 2019 År. Den första singeln på albumet är "Fields of Verdun", som dök upp 3 Maj. 13 I juni släpptes musikvideon till låten "Red Baron". 27 I juni släpptes premiären av "Stora kriget".

1 augusti 2019 året spelade bandet sitt eget 20. årsdagskonsert på Wacken Open Air-festivalen 2019; ex-gitarrist Thobbe Englund gick med i bandet under konserten på scenen, genom att utföra två låtar. Under andra halvan av programmet bjöd Sabaton in andra ex-medlemmar till festivalens andra etapp – Rikarda Sundéna, Daniel Mÿhr och Daniel Mullback med Englund. Sundén, Mÿhr och Mullback är medlemmar i inbördeskriget , ett liknande team bildat av de tre tillsammans med Oskar Montelius, en annan ex-Sabaton, liksom Nils Patrik Johansson och Stefan Erikkson, ingen av dem är fd Sabaton-medlemmar.

30 augusti 2019 Förra året hade laget en allvarlig bilolycka i Tunisien, kommer tillbaka från att spela in en musikvideo i Saharaöknen. Skador från olyckan tvingade de kommande konserterna i Gdańsk att avbrytas.

Lyrisk och musikalisk stil

De viktigaste lyriska teman i bandet är baserade på krig, historiska strider och heroism – namnet hänvisar till sabaton , en riddares fot. Rustning och stridstema hörs i de flesta låtar på nästan alla album utom Metalizer . Deras senaste album, Det stora kriget , har blivit frisläppt 19 Juli 2019 r., Och alla låtar baserades på WW1. Lyriskt innehåll från första och andra världskriget är vanligt, och texterna reciterar ofta hjälteberättelser, människors gärningar, kvinnor och armé, som låten "White Death", gjordes för att hedra den legendariska finska prickskytten Simo Häyhä .

Sabatons musik klassificeras som heavy metal, i power metal, men bandet beskriver inte sin musik som power metal. Bassist Pär Sundström sa i en intervju: "Jag tror inte det, att Sabaton bara kan klassificeras som power metal, eftersom de två huvudattributen för power metal är hög sång och fantastiska texter, och Sabaton har ingen av dem. Vi spelar bara vår version av heavy metal – vad är tungmetall för oss. jag är säker, att det påverkade vår räckvidd, annat, att vi inte ger upp efter några försök! Att Sabatons musik tilltalar människor i alla åldrar ".

Nuvarande medlemmar:
Joakim Brodén – ledarstämma , ytterligare gitarrer (1999- Nu för tiden) , tangentbord (1999–2005, 2012 - Nu för tiden)
Pär Sundström – låg (1999 - Nu för tiden) , bakgrundssångare (2012 - Nu för tiden)
Chris Rörland – gitarrer , bakgrundssångare (2012-Nu för tiden)
Hannes van Dahl – trummor , bakgrundssångare (2014-Nu för tiden)
Tommy Johansson – gitarrer, bakgrundssångare (2016-Nu för tiden)

Tidigare medlemmar:
Richard Larsson – trummor (1999–2001)
Oskar Montelius – gitarrer, bakgrundssångare (1999–2012)
Rikard Sundén – gitarrer, bakgrundssångare (1999–2012, 2019 – WOA-show)
Daniel Mullback – trummor, bakgrundssångare (2001–2012, 2019 – WOA-show)
Daniel Mÿhr – tangentbord, bakgrundssångare (2005–2012, 2019 – WOA-show)
Robban Bäck – trummor (2012–2013)
Thobbe Englund – gitarrer, bakgrundssångare (2012–2016, 2019 – WOA-show)

Diskografi:
Kusin Victoria (2005)
Förstör behärskning (2006)
Metalizer (2007)
Krigets konst (2008)
Vapen (2010)
Charles King (2012)
hjältar (2014)
The Last Stand (2016)
Det stora kriget (2019)